Palvelut poikkeustilanteessa (COVID-19) Lue lisää

Helena Leveelahti : jo 4. vappu leirillä

Etelän leiri ja vappu

Olen Helena Leveelahti ja heitän kiekkoa melkeinpä ammatikseni. Suurimpia saavutuksiani on 2018 vuodelta 19-vuotiaiden MM-hopea ja aikuisten EM kisoista 24. sija. Tässä kirjoituksessa kerron meneillään olevasta treeni leiristä Barcelonassa ja miten vietän vapun  kahden ja puolen viikon harjoitusleirillä.

Harjoitusleiri on alkanut hyvin ja perusasiat ollaan saatu rullaamaan täällä päässä hyvin. Talvella ollaan heitetty paljon kiekkoa pressuun ja nyt ollaan alettu siirtämään heittoa ulkokentille. Se tuo aina jonkin verran jännitystä ja pieniä tekniikan muutoksia, mutta näistä ollaan päästy nyt yli.

Leirijakso täällä etelässä muuttui aika paljon Suomen harjoittelusta, täällä harjoitellaan kahtena päivänä kaksi treeniä. Aamupäivällä heitetään ja iltapäivällä tehdään punttia. Kolmantena päivänä on vain yksi treeni, joka on yleensä helpompaa oheisharjoittelua kuten kuntopallon heitto tai lenkki. Viikkoon kuuluu yksi lepopäivä. Suomessa treenaisin vain kerran päivässä.

Vappua vietän nyt neljättä kertaa etelän leirillä. Vapun juhliminen ei ole oikein koskaan ollut mikään iso asia, vaan pikemminkin normi treenipäivä ja sitten illalla ollaan käyty kaupungilla vähän juhlimassa. Kuitenkin on pidettävä mielessä, että ollaan leirillä ja seuraavana päivänä on vielä harjoitukset joissa pitää olla kunnossa.

- Helena