Palvelut poikkeustilanteessa (COVID-19) Lue lisää

Peugeot-tiimin mörssäri: 20 metriä rikki heti avauskisassa

Peugeot-tiimin mörssäri: 20 metriä rikki heti avauskisassa

 Kesä on yleisurheilijalle juhla-aikaa. Oma kesä on erityisen juhlallinen, kun kotikulmilla, eli Tampereen Ratinassa järjestetään heinäkuussa alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut.

Kilpailen tuossa ikäsarjassa ensimmäistä vuotta, mutta MM-kisoissa haluan olla niin kovassa kunnossa, että pystyn haastamaan paitsi ikäisini, mutta myös vuotta vanhempia työntäjiä.

Tavoite on työntää MM-kisoissa viiden joukkoon. Siihen pitää onnistua hyvin. Kuulantyönnön taso maailmalla on luja myös nuorten sarjoissa. Edellytyksiä omalle onnistumiselle kuitenkin on.

Tutuille olen vitsaillut, että minua ei haittaisi, vaikka Suomen kesä näyttäisi kuulantyönnön finaalin aikaan kylmempiä kasvojaan. Se voisi olla Suomi-pojalle etu, kun muut kaivelisivat pipoa päähän.

Leikki sikseen. MM-kisoissa ei menesty kuin pitkillä työnnöillä. Niitä taas ei synny kuin harjoittelemalla. Oma harjoituskausi on ollut hyvä. Kehitystä on tullut. Nyt se pitää saada näkymään kisatuloksissa.

Varsinkin kilpailukauteen valmistava harjoitusleiri Espanjan Fuengirolassa meni hyvin: treenasin täysin suunnitelmien mukaan ja aika kovalla teholla. Leirin lopussa, kolmannella viikolla rupesi jo vähän painamaan. Otettiin siihen neljän päivän lepojakso, jolla tilanne korjautui.

 

Ringissä pitää pysyä

 Kevään mittaan tehtiin ensin maksimivoimatreeniä punttisalissa. Sitten alettiin kaivaa kehosta tehoja erilaisilla puntti-, hyppy-, heitto -ja juoksuharjoitteilla.

Nyt viimeistellä kilpailukuntoa. Kehoa herkistellään niin, että viikossa on 1-2 vapaapäivää aiempaa enemmän. Työntötreeneistä pyritään kilpailusuorituksiin, eli tehdään kuusi 100-prosenttista työntöä ja pyrkien pysymään ringissä. 

Viime kesän kisatuloksista oppineena, ringissä pysymisen tärkeyttä on nyt korostettu.

Tarkoitus olisi työntää heti ensimmäisessä kilpailussa Kyröskoskella  (24.5.) reilusti päälle 20 metriä. Kilpailen 6-kilon kuulalla, jota meidän sarjassa käytetään.

Hyvää kesää kaikille ja tervetuloa kannustamaan meitä Peugeot-tiimin jäseniä kesän kisoihin!

- Arttu Korkeasalo