Palvelut poikkeustilanteessa (COVID-19) Lue lisää

TURVALLISUUS

ACTIVE CITY BRAKE

/image/21/9/peugeot_suv2008_layout4-4.87219.jpg

Active City Brake i (kaupunkiliikenteessä turvallisuutta parantava automaattinen hätäjarrutustoiminto) on uusi varuste, jonka avulla onnettomuus voidaan välttää kokonaan tai sen vakavuutta voidaan lieventää kaupunkiliikenteessä, jos kuljettaja ei reagoi vaaratilanteessa ajonopeuden ollessa alle 30 km/h.

Tuulilasin yläosassa sijaitseva lyhyen kantaman lasertunnistin (Lidar) havaitsee esteeti ajavan tai pysähdyksissä olevan ajoneuvon. Se voi käynnistää automaattisen täysjarrutukseni, jolloin törmäys voidaan joko estää kokonaan tai sen seurauksia voidaan lieventää törmäysnopeutta pienentämällä. Tietyissä tapauksissa tämä järjestelmä mahdollistaa auton automaattisen jarrutuksen pysähdyksiin asti, jolloin voidaan välttää törmäys edellä olevaan autoon.

ESP

/image/22/0/peugeot_suv2008_layout1-4.87220.jpg

Kompaktissa PEUGEOT 2008 -katumaasturissa on vakiovarusteena päältä pois kytkettävissä oleva ESP-järjestelmä (ajovakauden hallintajärjestelmä), joka sisältää seuraavat: ASR (vetoluistonesto), CDS (ajonvakautusjärjestelmä), AFU (hätäjarrutustehostin), ABS (lukkiutumattomat jarrut) ja REF (elektroninen jarruvoimajako).

Moottorimallin mukaan ESP voidaan yhdistää Hill Assistiini. Se pitää autoa paikallaan hetken aikaai, jolloin kuljettaja ehtii siirtää jalan jarrupolkimelta kaasupolkimelle mäkilähdön yhteydessä.

RAKENNE

/image/22/1/peugeot_suv2008_layout1-5.87221.jpg

PEUGEOT 2008 -katumaasturissa on ultrakevyt korirakenne. Se on suunniteltu sitomaan maksimimäärä erityyppisistä törmäyksistä aiheutuvaa liike-energiaa ja minimoimaan näin matkustajille, autoille ja törmäyksen kohteena oleville uhreille aiheutuvat seuraukset.

Tämä tekee autosta samalla sekä vankan että kevyeni. Se takaa puolestaan erinomaisen ketteryyden, alhaisen kulutuksen ja miellyttävän ajon.

TURVATYYNYT

/image/22/2/peugeot_suv2008_layout5-2.87222.jpg

Törmäystilanteessa kuusi vakiovarusteista turvatyynyä suojaavat tehokkaasti kompaktin PEUGEOT 2008 -katumaasturin matkustajia:

• kaksi etuturvatyynyä suojaavat kuljettajan ja matkustajan päätä ja rintakehää keulatörmäyksissä
• kaksi sivuturvatyynyä suojaavat kuljettajaa ja etumatkustajaa sivutörmäyksessä
• kaksi turvaverhoa edessä ja takana suojaavat etu- ja takamatkustajien päätä.

STAATTISET KÄÄNTYMISVALOT

/image/22/3/peugeot_suv2008_layout4-3.87223.jpg

Kun lähivalot tai kaukovalot ovat päällä ja kuljettaja kytkee vilkun tai kääntää ohjauspyörän tiettyyn kulmaan, tämä toimintoimahdollistaa sen, että etusumuvalo antaa lisävaloa sisäkaarteeseen ajonopeuden ollessa alle 40 km/h (kaupunkiajo, mutkainen tie, risteykset, pysäköinti jne.).