Palvelut poikkeustilanteessa (COVID-19) Lue lisää

TURVALLISUUS

TURVALLISUUS

PEUGEOT 208:ssa hyödyt PEUGEOT-merkin koko turvallisuuteen liittyvästä kokemuksesta ja tieto-taidosta ensiluokkaisen ajoturvallisuuden varmistamiseksi.

ACTIVE CITY BRAKE

Active City Brake-tekniikkai (kaupunkiliikenteessä turvallisuutta parantava automaattinen hätäjarrutustoiminto) on uusi järjestelmä, joka mahdollistaa onnettomuuden estämisen tai vähentää onnettomuuden vakavuutta, jos kuljettaja ei saa apua kaupunkiolosuhteissa, ajonopeuden ollessa alle 30 km/h.

Tuulilasin yläosassa sijaitseva lyhyen kantaman lasertunnistin (Lidar) havaitsee esteitä, kuten samaan suuntaan ajava tai pysähtynyt ajoneuvo. Se voi käynnistää automaattisen täydellä voimalla tapahtuvan jarrutuksen, jolloin vältetään törmäys tai rajoitetaan törmäyksen seurauksia törmäysnopeutta rajoittamalla. Tietyissä tapauksissa tämä järjestelmä mahdollistaa auton automaattisen pysäyttämisen ja näin vältetään törmäys edellä olevaan autoon.

RAKENNE

/image/64/2/peugeot_208_2015_181_fr.85642.jpg

PEUGEOT 208:n korirakenne on ultrakevyt. Se on suunniteltu vastaanottamaan maksimimäärä erilaisten törmäysten aiheuttamaa energiaa ja minimoimaan näin matkustajiin, autoihin ja törmäyksen kohteena oleviin ihmisiin kohdistuvat seuraukset. 

Tämä tekee autosta samalla kertaa vankan ja kevyen (paino alkaen 975 kg malliversion mukaan), minkä ansiosta se on ketterä ja pienikulutuksinen. Lisäksi ajoelämys on sillä erittäin miellyttävä.

TURVATYYNYT

/image/16/0/peugeot_208_5p_1502tech_e.85160.jpg

Törmäystilanteessa kuusi vakiovarusteista turvatyynyä suojaavat tehokkaasti uuden PEUGEOT 208:n matkustajia:

  • 2 etuturvatyynyä suojaavat kuljettajan ja matkustajan päätä ja rintakehää keulatörmäyksissä.
  • 2 sivuturvatyynyä edessä suojaavat kuljettajaa ja etumatkustajaa sivutörmäyksessä. 
  • 2 turvaverhoa edessä ja takana suojaavat etu- ja takamatkustajien päätä.

ESP

Kaikissa PEUGEOT 208 -malleissa on vakiovarusteena pois päältä kytkettävä ja ASR:n (vetoluistoneston) sisältävä ESP (ajovakauden hallintajärjestelmä), CDS (ajonvakautusjärjestelmä), AFU (hätäjarrutustehostin), ABS (lukkiutumaton jarrujärjestelmä) ja REF (elektroninen jarruvoiman jako).

STAATTISET KAARREAJOVALOT

Lähivalojen tai kaukovalojen ollessa päällä, kytkettäessä vilkku päälle tai tietystä ohjauspyörän kääntökulmasta lähtien tämän toiminnoni ansiosta etusumuvalo antaa lisävaloa sisäkaarteeseen ajonopeuden ollessa alle 40 km/h (kaupunkiajo, mutkainen tie, risteykset, pysäköinti jne.).