Palvelut poikkeustilanteessa (COVID-19) Lue lisää

TEKNIIKKA JA TURVALLISUUS

TEKNIIKKA JA TURVALLISUUS

PEUGEOT Expertissä on lukuisia uusimman sukupolven ajoavustinjärjestelmiä, joiden ansiosta ajaminen sujuu entistä mukavammin ja turvallisemmin.

LIIKENNEMERKKIEN TUNNISTUS

i

Monitoimikamera tunnistaa nopeusrajoitusmerkit ja näyttää rajoitukset mittaristossa ja/tai tuulilasiin heijastuvassa mittaristonäytössä. Järjestelmä tarjoaa tunnistettua nopeutta päällä olevan vakionopeudensäätimen tai nopeudenrajoittimen asetusarvoksi.

PERUUTUSKAMERA

i

Peruutuskamerai aktivoituu automaattisesti, kun peruutusvaihde kytketään päälle. Varuste näyttää 180° lintuperspektiivikuvan pakettiauton takana olevasta alueesta ja sen ympäristöstä. Takanäkymässä näytetään apulinjat, jotka kääntyvät ohjauspyörän kääntökulman mukaan. Jos auton takana on esteitä, järjestelmä näyttää alueen eri perspektiiveistä kuljettajan pyynnöstä.

ACTIVE CITY BRAKE

i

Active City Brakeion automaattinen hätäjarrutustoiminto, joka aktivoituu, jos järjestelmä havaitsee välittömän törmäysvaaran. Kameran ja tutkan yhteistoimintaan perustuva järjestelmä tunnistaa liikkuvat ja paikallaan olevat esteet. Jos kuljettaja ei reagoi vaaratilanteeseen jarruttamalla tai jarrutus ei ole riittävän voimakas, järjestelmä tekee jarrutuksen kuljettajan puolesta. Varuste auttaa estämään törmäykset nopeuksissa alle 30 km/h. Suuremmissa nopeuksissa se puolestaan lieventää onnettomuuksien seurauksia alentamalla törmäysnopeutta.

KAUKOVALOAVUSTIN

i

Järjestelmäi toimii pimeällä ajettaessa. Se vaihtaa automaattisesti kaukovaloilta lähivaloille ja päinvastoin kameran havaitsemien muiden ajoneuvojen mukaan.

TURVATYYNYT

/image/01/0/peugeot_expert_layout5-1.88010.jpg

PEUGEOT Expert -pakettiautossa on neljä turvatyynyä:
- kaksi etuturvatyynyä suojaavat kuljettajan ja matkustajan päätä ja rintakehää keulatörmäyksissä
- kaksi sivuturvatyynyä suojaavat kuljettajaa ja etumatkustajaa sivutörmäyksissä