Palvelut poikkeustilanteessa (COVID-19) Lue lisää

TURVALLISUUS

Laadukkaiden turvallisuutta parantavien varusteidensa ansiosta PEUGEOT 208 GTi takaa aina ketterän ja tarkan ajon.

JARRULEVYT

/image/30/4/peugeot_208_2015_179_fr.87304.jpg

PEUGEOT 208 GTi:n suorituskyky vaatii siihen sovitetun jarrujärjestelmän. PEUGEOT 208 GTi:n kaikissa tilanteissa turvaa tuova jarrujärjestelmä on tehokas, helposti säädettävä ja eikä siinä ilmene häipymistä. Jarrulevyt ovat jäähdytetyt (halkaisija edessä 302 mm ja takana 249 mm) ja punaiset jarrusatulat ovat liikkuvarunkoiset.

 

ESP

/image/29/2/peugeot_208_2015_351_fr.87292.jpg

PEUGEOT 208 GTi:ssä on pois päältä kytkettävissä oleva ESPi, johon sisältyy:

  • ASR (vetoluistonesto)
  • AFU (hätäjarrutustehostin) lisää jarrutustehon välittömästi huippuunsa, kun vastinkynnys ylitetään jarrupoljinta painettaessa
  • ABS (lukkiutumaton jarrujärjestelmä) estää jarrujen lukkiutumisen hätäjarrutuksen yhteydessä ja varmistaa auton suuntavakavuuden
  • REF (elektroninen jarruvoiman jako) säätelee pyörien välistä jarrupainetta etu- ja taka-akselin välillä.

ACTIVE CITY BRAKE

Parhaimpiin turvavarusteisiin yhdistettynä (6 turvatyynyä vakiovarusteena, vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin, hätävilkkujen automaattinen sytytys) PEUGEOT 208 GTi esittelee uuden Active City Brake -teknologian, kaupunkiliikenteessä turvallisuutta parantavan automaattisen hätäjarrutustoiminnon. Se on uusi järjestelmä, joka mahdollistaa onnettomuuden estämisen tai vähentää onnettomuuden vakavuutta, jos kuljettaja ei saa apua kaupunkiolosuhteissa, ajonopeuden ollessa alle 30 km/h.

STAATTISET KÄÄNTYMISVALOT

Lähivalojen tai kaukovalojen ollessa päällä, kytkettäessä vilkku päälle tai tietystä ohjauspyörän kääntökulmasta lähtien tämän toiminnoni ansiosta etusumuvalo antaa lisävaloa sisäkaarteeseen, ajonopeuden ollessa alle 40 km/h (kaupunkiajo, mutkainen tie, risteykset, pysäköinti jne.)

PEUGEOT CONNECT SOS & ASSISTANCE

PEUGEOTIN hätäpuhelujärjestelmä toimii jo useassa Euroopan maassa. PEUGEOT Connect SOSi nopeaan reagointiin.

Jos auto ei liiku, kattovalon kohdalla sijaitsevan 3 sekunnin yhtäjaksoinen PEUGEOT-leijonapainikkeen painaminen käynnistää hätäpuhelun. Ääniviesti vahvistaa, että PEUGEOT-hätäyhteydenotto on tehty.

  • Automaattinen hätäpuhelu: kun turvatyynyt tai turvavöiden pyrotekniset osat laukeavat, auto soittaa hätäpuhelun automaattisesti ilman kuljettajaa. PEUGEOT Connect SOS* paikantaa auton, luo puhelinyhteyden matkustajiin ja hälyttää paikalle asianmukaista apua. Viestintä tapahtuu auton sijaintimaan kielellä.
  • Manuaalinen hätäpuhelu: on kuljettaja sitten onnettomuuden uhri tai vaaratilanteen todistaja (sairauskohtaus), hän voi soittaa nopeasti PEUGEOT CONNECT SOS* -palveluun. Se tapahtuu painamalla kolme sekuntia kattovalon kohdalla olevaa SOS-painiketta.

TURVATYYNYT

/image/26/7/peugeot_208_3p_1502tech_e.87267.jpg

Törmäystilanteessa, kuusi vakiovarusteista turvatyynyä suojaavat tehokkaasti uuden PEUGEOT 208 GTi:n matkustajia:

• 2 etuturvatyynyä suojaavat kuljettajan ja matkustajan päätä ja rintakehää keulatörmäyksissä.

• 2 sivuturvatyynyä edessä suojaavat kuljettajaa ja etumatkustajaa sivutörmäyksessä. 

• 2 turvaverhoa edessä ja takana suojaavat etu- ja takamatkustajien päätä.