Palvelut poikkeustilanteessa (COVID-19) Lue lisää
/image/90/3/peugeot-2008-2019-104-fr.578903.jpg
/image/90/3/peugeot-2008-2019-104-fr.578903.jpg
Sähköautomme

Kohti puhtaampaa liikkumista Peugeotin sähköautoilla. Sähköautomallistomme tarjoaa ratkaisun kaikenlaisiin kuljetustarpeisiin – tarvitsetpa sitten näppärää kaupunkiautoa, näyttävää perheautoa, jopa 9 hengen tila-autoa tai käytännöllistä pakettiautoa…

Peugeotin täyssähköautoissa yhdistyvät innovatiivinen muotoilu ja uusin teknologia.

MIKSI VALITA SÄHKÖAUTO?

/image/65/4/peugeot-208-1902hm103-newcrop.604654.jpg

Taloudellisia, helppokäyttöisiä ja näyttäviä – tutustu Peugeotin sähköautojen tarjoamiin etuihin.

UUSI AJOTUNTUMA

Nauti uudenlaisesta ajomukavuudesta hiljaisen sähkömoottorin ansiosta. Löydä sähköautoilusta ajamisen ilo jo siitä hetkestä, kun käynnistät auton vaivattomasti. Saat heti käyttöösi välittömän väännön, jonka ansiosta voit kiihdyttää puhtaasti ja portaattomasti.
Peugeotin sähköautot eivät tuota hiilidioksidipäästöjä. Niiden toimintasäde on mallista riippuen jopa 340 km (WLTP).

TODELLISET SÄÄSTÖT

Jotta ymmärrät sähköautoilusi kokonaiskustannuksen, sinun tulee auton hankintahinnan lisäksi ottaa huomioon energiakulut (sähkö tai polttoaine), vakuutusmaksut ja huoltohinnat. Sähkö on perinteisiä polttoaineita edullisempaa ja sähköauton huoltokustannukset jopa 30 % alhaisemmat polttomoottorilla varustettuun versioon verrattuna.

KÄYTTÖ ON YKSINKERTAISTA

Sano hyvästit polttoainepumpuille ja tee elämästäsi sähköauton avulla entistäkin helpompaa. Lataustapoja on useita – voit ladata autoasi missä ja milloin vaan.

MyPeugeot-sovelluksen avulla voit ohjata autosi latausta ja esilämmitystä kätevästi myös etänä älypuhelimeltasi.

TUTUSTU SÄHKÖAUTOMALLISTOOMME

/image/80/2/peugeot-2008-2019-155-fr.633802.jpg

TÄYSIN UUSI E-2008 – SÄHKÖINEN SUV

Tutustu Peugeotin sähköautomalliston kompaktiin SUV:iin. Voimaa ja sporttisuutta uhkuvat uudet muodot, Peugeotin i-Cockpit 3D -ohjaamo ja 310 kilometrin (WLTP) toimintasäde – e-2008 on erinomainen kumppani pidemmillekin matkoille.

/image/69/6/peugeot-208-2019-136-fr.604696.jpg

TÄYSIN UUSI E-208 – SÄHKÖINEN KAUPUNKIAUTO

Tutustu Peugeotin sähköautomalliston kaupunkimalliin. Näyttävän ja modernin siluettinsa ansiosta Peugeot e-208 seuraa sinua minne ikinä menetkin. Tutustu täysin uuteen i-Cockpit 3D -ohjaamoon, joka takaa mukaansatempaavan ajokokemuksen heijastamalla ajamiseen liittyviä tietoja näyttöön hologrammina.

SÄHKÖAUTOSI LATAAMINEN

Miten Peugeotin sähköauto ladataan?

Peugeotin sähköautoissa on monia tapoja ladata akkuja. Sähköauton lataaminen on vaivatonta ja helppoa, ja se voidaan tarvittaessa tehdä nopeasti.

/image/79/9/peugeot-2008-2019-157-fr.633799.jpg

Lataaminen kotona tai työpaikalla

Yksityisellä lataamisella tarkoitetaan sitä, kun lataat sähköautoasi joko kotona tai työpaikallasi. Tämä lataustapa on monin tavoin käytännöllinen ja taloudellinen.

Lataustapoja on kaksi:
Voit ladata sähköautoasi tavallisesta pistokkeesta (1,8 kW, 8A).
Voit hankkia myös ns. Wall Box -latauslaitteen, joka lyhentää autosi latausaikaa. Tällöin voit ladata autosi akun täyteen jopa viidessä tunnissa.

Lataaminen julkisella latausasemalla

Polttomoottorilla varustetuille autoille on olemassa oma huoltamoverkosto. Samaan tapaan myös sähköautoille on olemassa oma latausverkosto. Tämä elintärkeä verkosto kasvaa koko ajan vauhdilla. Tällä hetkellä Euroopassa on jo lähes 225 000 julkista latauspistettä ja Suomessa 4500 latauspistettä  

/image/73/8/peugeot-208-1902hm002.515738.jpg

TALOUDELLISEN AJON VINKKEJÄ

/image/79/8/peugeot-2008-1906pc-439.633798.jpg

Taloudellisella ajotavalla voit säästää kuluissa ja maksimoida sähköautosi toimintasäteen.
Vältä voimakkaita ja säännöllisiä kiihdytyksiä sekä ylimääräisiä jarrutuksia.

B-TILAN KÄYTTÄMINEN

Jarrupolkimen sijaan voit hyödyntää moottorijarrutusta hidastumiseen. Tällöin auto ottaa energiaa talteen vauhdin hidastuessa ja jarrutettaessa ja lataa jarrutuksessa muodostuvaa liike-energiaa akkuun.

ECO-AJOTILAN KÄYTTÄMINEN

Sähköautoissa on eco-ajotila, joka säästää energiaa rajoittamalla moottorin tehoa. Tämän ajotilan käyttö on suositeltava erityisesti kaupunkiajossa, koska teholle on maantietä  vähemmän tarvetta.

ESILÄMMITYKSEN/-JÄÄHDYTYKSEN KÄYTTÄMINEN

Auton ollessa latauksessa kannattaa hyödyntää esilämmitystoimintoa – näin voit säästää lämmitykseen tai jäähdyttämiseen ajon aikana kuluvaa energiaa. Lämmittäminen tai jäähdyttiminen latauksen aikana ei vähennä toimintasädettä.

e-ETÄOHJAUS

Ohjaa ja suunnittele latauksesi älypuhelimesi avulla. Sovelluksen avulla voit myös hallinnoida esilämmitystä ja -jäähdytystä.

MYPEUGEOT SOVELLUS

/image/80/4/shr-e2008.633804.png

Hyödynnä reaaliajassa juuri sinulle räätälöidyt palvelut maksuttoman MyPeugeot-sovelluksen avulla:

  • Voit pitää silmällä ajoneuvosi tilaa (kulutustiedot, sijainti…)
  • Saat tarvittaessa nopeasti apua
  • Hallinnoi ajoneuvosi huoltotietoja ja -tarpeita

LISÄÄ KYSYMYKSIÄ SÄHKÖAUTOISTA

Ovatko sähköautot todella tehottomampia kuin polttomoottorilla varustetut autot?

Ei pidä paikkaansa, että sähköauto olisi tehottomampi kuin polttomoottorilla varustettu auto. Sähköautot ovat äänettömiä, mutta eivät tehottomampia. Sähköauot tarjoavat aivan uudenlaista ajomukavuutta hiljaisen moottorin ja vähentyneiden värinöiden myötä. Lisäksi sähköautot kiihtyvät ja hidastuvat aivan yhtä nopeasti kuin polttomoottorimallit.

Ovatko sähköautot paljon kalliimpia kuin polttomoottorilla varustetut autot?

Sähköautojen ostohinta on jonkin verran korkeampi polttomoottorilla varustettuun versioon verrattuna. Autoilun kokonaiskustannuksiin on kuitenkin syytä laskea paljon muutakin kuin pelkkä ostohinta. Kun polttoainekulut, vakuutukset ja ylläpitokustannukset lasketaan mukaan, sähköautot ovat taloudellisempia kuin polttomoottorilla varustetut autot.

Sähköauton ylläpitokustannukset ovat noin 30 prosenttia pienemmät polttomoottorilla varustettuihin malleihin verrattuna.

Ovatko sähköautot puhtaampia kuin polttomoottorilla varustetut autot?

Ensinnäkin sähköautot eivät tuota ajon aikana lainkaan CO2-päästöjä.
Lisäksi akkujen elinikä pitenee koko ajan. Tämä auttaa niiden valmistuksesta aiheutuvan hiilivelan tasaamisessa.
Edellämainittujen asioiden perusteella sähköauto on vähemmän ympäristöä kuormittava kuin polttomoottorilla varustettu auto.

TUTUSTU PEUGEOTIN SÄHKÖAUTOIHIN