Palvelut poikkeustilanteessa (COVID-19) Lue lisää

Anni Hautala ihastui Peugeotin ladattavaan hybridiin

508 hybrid

ANNI HAUTALA IHASTUI PEUGEOTIN LADATTAVAAN HYBRIDIIN

508 hybrid
508 hybrid

Kaikkien tuntema Anni Hautala on rakastettu radiojuontaja, TV-tähti sekä suosituista keittokirjoistaan tunnettu, intohimoinen ruokaharrastaja. Anni on nähty lisäksi valkokankaalla ja hänen tuttu äänensä ja naurunsa kuultu piirrettyjen elokuvien ääniraidalla. Hän onkin yksi Suomen seuratuimmista sosiaalisen median vaikuttajista.

Positiivisesta asenteestaan tunnettu ilopilleri on jo useamman vuoden ajan kiirehtinyt paikasta toiseen Peugeotilla. ”Leijonatassusta”, kuten Anni itse autoaan nimittää, on muodostunut tärkeä kumppani arjessa. ”En tiedä, miten selviäisin ilman häntä! Vietän autossa niin paljon aikaa, että kiinnyn aina silloiseen autooni. Joka kerta tuntuu haikealta, kun on aika luopua edellisestä ja vaihtaa uuteen.”

Viime keväänä olikin hiukan suuremman muutoksen aika, kun perinteinen bensiinimoottorimalli vaihtui matalapäästöiseen ladattavaan hybridiin. ”Halusin ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon, mutta en halunnut kuitenkaan luopua 508:sta – se on ehdottomasti magein auto! Nyt ajankin Peugeot 508 SW HYBRIDillä. Sain siis paitsi sähköisen voimanlänteen myös lisää tilaa.”

Ladattava hybridi on osoittautunut Annin ajoon täydelliseksi vaihtoehdoksi. ”Ajan helposti jopa viikkoja pelkällä sähköllä. Työmatkani on noin 20 kilometriä, joten yksi lataus riittää hyvin edestakaisin ja tarvittaessa pidemmällekin. Bensiiniä kuluu ainoastaan mökkimatkoilla ja tankkausten välillä voi joskus mennä parikin kuukautta.”

Ahkeraksi lataajaksi tunnustautuvalla Annilla on kotonaan kotilatauspiste, johon hän päivän päätteeksi kytkee autonsa. Töissä ollessaan hän saa autoonsa virtaa tarvittaessa myös työpaikalta Sanomatalossa. ”Lataaminen on kyllä ihan sairaan helppoa! Ja suosittelen ihan ehdottomasti kaikille lataushybrideillä ajaville autoilijoille kotilatauspistettä, koska sen ansiosta voi joka aamu lähteä liikkeelle täydellä akulla ja esilämmityksen ansiosta auto on myös valmiiksi lämmin.”

Miltä vaihto perinteisestä polttomoottorimallista ladattavaan hybridiin on tuntunut? ”Se on ollut todella helppoa! Auto on aivan samanlainen kuin aiempi Peugeotini, vain entistäkin hiljaisempi! Ja vapaan latauspisteen löytäminen on ollut aina varsin helppoa. Lisäbonuksena monissa pysäköintihalleissa sähköauton latauspaikat ovat sijainniltaan juuri niitä parhaita parkkipaikkoja – aivan ovien vieressä”, Anni iloitsee.

Hybridi on ihastuttanut nyt äitiyslomalla olevan Annin myös hiljaisuudellaan. ”Sen huomaa erityisesti parkkihallissa ajaessa – auto on hipihiljainen ja suorastaan lipuu eteenpäin. Äitini sanookin, että ihan kuin huopatossuilla kulkisi”, Anni naurahtaa ja lisää, että sähköllä ajaessa tulee aina parempi mieli.

Auton suuret sisätilat ovat olleet parhaillaan äitiyslomalla olevalle Annille kovasti mieleen. ”508 on ollut ominaisuuksiltaan äitiyslomalaisen autotarpeisiin ihan täydellinen. Turvakaukalon telakan saa näppärästi kiinni Isofix-kiinnikkeisiin. Vauvan vaunut vievät todella paljon tilaa, mutta 508:n tavaratilaan mahtuu vaunujen koppa, itse ratasosa ja näiden lisäksi vielä muutakin tavaraa. Lisäksi tavaratilan päälle saa vedettyä kannen päälle.”

Peugeotin ja Annin rakkaustarina… miksi juuri Peugeotit saavat Annin sydämen sykkimään? ”Edistyksellinen iCockpit-ohjaamo ja sisätilat ovat todella laadukkaat ja tyylikkäät. Nautin myös siitä, että muun muassa kuljettajaa avustavat järjestelmät toimivat hyvin! Erityisen ihastunut olen ajolinja-avustimeen – se on ihan paras varuste varsinkin pitkillä mökkimatkoilla ja tuntuu kuin ajaisin jotain tulevaisuuden autoa. Pidän myös Peugeotien muotoilusta. Sapelihammasvaloissa on sopivasti räyhää asennetta, mutta silti ”leijonatassu” on lempeä ja turvallinen.”