SKIP TO CONTENT
Peugeotin tekninen mukavuus

Mukavuusavustimet

Tutustu Peugeotin ajo- ja käyttömukavuutta lisääviin teknologioihin: 

 

MÄKILÄHTÖAVUSTIN

Mäkilähtöavustin on apunasi hankalissa tilanteissa, joissa olet pysähtyneenä mäessä (> 3 %). Mäkilähtöavustin pitää ajoneuvosi paikallaan hetken (noin kaksi sekuntia), jolloin sinulla on aikaa vaihtaa jarrulta kaasupolkimelle turvallisesti, ilman että auto liikkuu sillä välin.

PERUUTUSKAMERA

Peruutuskamera helpottaa pysäköintiä. Se on ajon apujärjestelmä, joka visualisoi kosketusnäytölle näkymän auton takaa ja piirtää liikeradan dynaamisten opastinviivojen avulla. Peruuttaminen on helpompaa ja turvallisempaa. 

AVAIMETON LUKITUS JA KÄYNNISTYS

Avaimeton lukitus ja käynnistys on järjestelmä, jonka avulla ajoneuvo voidaan avata, lukita ja käynnistää, kunhan sinulla on elektroninen avain mukanasi. Sinun ei tarvitse erikseen etsiä avainta käsiin, ovat avautuvat ja lukittuvat ovenkahvaa koskettamalla. Samoin autonkäynnistys on vaivatonta, painat vain käynnistyspainiketta.
HANDS-FREE TAKALUUKKU

Hands-free-takaluukun ansiosta sähkötoiminen takaluukku voidaan avata tai sulkea käsin koskematta. Takaluukun voi avata ja sulkea useilla tavoilla:

 

  • käyttämällä elektronista avainta
  • käyttämällä takaluukun ulkoisia tai sisäisiä säätimiä
  • kojelaudan säätimen avulla
  • käyttämällä jalkapyyhkäisyä takapuskurin alla

 

Hands-free-toiminto mahdollistaa ajoneuvon sähkötoimisen takaluukun avaamisen tai sulkemisen yksinkertaisella jalan heilautuksella takapuskurin alla. 

VISIOPARK 1 & 2

Ajoneuvo on varustettu 180°:n videokameralla taakse tavaratilan luukussa (Visiopark 1) ja edessä jäähdyttimen säleikössä (Visiopark 2). Tämän järjestelmän avulla voit tarkastella ajoneuvosi ympäristöä kosketusnäytöllä. Pysäköintitunnistimet lisäävät tietoa, joka saadaan ajoneuvon yläpuolelta avautuvasta näkymästä. Kuva ajoneuvon yläosasta sen välittömässä ympäristössä näkyy reaaliajassa, mikä mahdollistaa 360° näkyvyyden.

 

Tämä visualisointi helpottaa pysäköintiä ja auttaa mahdollisten esteiden näkemistä. 

PARK ASSIST

PYSÄKÖINTIAVUSTIN

Auton sivulla olevien antureiden ansiosta järjestelmä tarjoaa aktiivisen pysäköintiavustuksen:

 

  • Se tunnistaa pysäköintipaikan ajoneuvon koon mukaan etu- ja takapuskureihin asennettujen antureiden ansiosta
  • Se ottaa ohjausjärjestelmän hallintaansa pysäköidäkseen tähän tilaan
  • Kuljettaja hallitsee kiihdytystä, jarrutusta, vaihteita ja kytkintä (manuaalivaihteisto). Pysäköinnin sisään- ja uloskäynnin aikana järjestelmä antaa kuljettajalle visuaalista tietoa turvallista pysäköintiä varten. Kuljettaja voi ottaa ohjauksen hallintaansa takaisin milloin tahansa pitämällä kiinni ohjauspyörästä.

 

Park Assist auttaa rinnakkaispysäköinnissä (saapuminen ja poistuminen) ja taskupysäköinnissä. 

KAUKOVALOAVUSTIN

Tuulilasin yläosassa sijaitseva kamera analysoi valonlähteitä ja järjestelmä vaihtaa automaattisesti kauko- ja lähivalojen välillä valaistusolosuhteiden ja muiden tiellä olevien autojen mukaan. Tämän ansiosta se voi optimoida kaukovalojen käyttöajan turvallisuuden lisäämiseksi. 

NOPEUSRAJOITUSLIIKENNEMERKKIEN TUNNISTUS 

Tuulilasin yläosassa oleva kamera havaitsee ja lukee nopeusrajoitusmerkit ja nopeusrajoituksen päättymisen merkit ja näyttää ne mittaristossa. Järjestelmä ottaa huomioon myös navigointijärjestelmän kartalla olevat nopeusrajoitustiedot. 

 

Nopeusrajoitussuositus täydentää työkalun: kuljettaja voi halutessaan mukauttaa ajoneuvon asetetun nopeuden kameran lukemaan nopeusrajoitukseen.