SKIP TO CONTENT

ANSSI KELAN PEUGEOT 508 PSE EDUSTAA NYKYAJAN RITARI ÄSSÄ -HENKEÄ

1980-luvun Ritari Ässä -sarjaan hurahtanut Anssi Kela kurvailee kahdella KITT-autolla. Hienon KITT-replikan lisäksi muusikon arkiajot hoituvat ladattavalla Peugeot 508 PSE:llä.

 

Anssi Kelan pihassa seisova autokattaus on komeaa katsottavaa. Arkiautona Anssi ajelee Peugeotin lippulaivamalli 508 PSE:llä, joka on 360-hevosvoimainen ja peräti kolmella moottorilla varustettu nelivetoinen lataushybridi. Harrastepelinä Anssilla on täydellinen replika Ritari Ässä -tv-sarjan pilottijakson KITT-autosta. Tyylistä ei Anssin autoissa ole puutetta.

 

Peugeot 508 PSE ja KITT taitavat samat temput

Kysyttäessä Anssilta, muistuttavatko nämä kaksi autoa jotenkin toisiaan, Anssi kehaisee, että Peugeot 508 PSE osaa nykypäivänä juuri niitä asioita, joita KITT teki tv-sarjassa 80-luvun alussa. Esimerkiksi automaattinen törmäyksenesto vs. hätäjarrutus, itseohjaus ja puheentunnistus löytyvät kummastakin autosta.

 

Skannerivalollekin löytyy PSE:stä vastine kahdesta paikkaa: PSE:n takavalot tekevät ovet avattaessa samanlaisen edestakaisen punaisen aaltoliikkeen kuin KITT, ja Peugeotin pimeänäköavustin Night Vision hyödyntää infrapunaa pimeällä ajettaessa esimerkiksi villieläimistä varoittamiseen. 80-luvun villeimmätkin ideat saattavat olla nykyään totta, ainakin Peugeot 508 PSE:n tapauksessa.

 

Peugeot kääntää päät

Puhutaan, että jos autoa jää katsomaan takaisin siitä poistumisen jälkeen, on valinnut itsellensä oikean auton. Luonnollisesti Anssin lapsuuden ihanneauto KITT kääntää miehen katseen, mutta niin tekee myös Peugeot 508 PSE. Kyseessä on erittäin näyttävä auto, joka takuuvarmasti kääntää myös muiden päät.

508 PSE muusikon arjessa

Kiireisen muusikon arkeen lataushybridi sopii todella hienosti. Anssi on asennuttanut kotipihaansa latauslaitteen, johon Peugeot 508 PSE on useimmiten kytkettynä. Lataushybridin sähköinen toimintamatka riittää miehen arkiajoihin, jotka painottuvat pääkaupunkiseudulle. Jos tarve tulee pidemmälle matkalle, esimerkiksi Anssin soolokeikalle, onnistuu tämä helposti polttomoottorin voimin.

 

Tehokkaasta, 360-hevosvoimaisesta nelivetoisesta autostaan huolimatta Anssi on kurvaillut 2,5 litran keskikulutuksella kesäajonsa. Ahkeralla lataamisella keskikulutus pysyy todella maltillisena.

 

Matalalinjaisen auton tavaratilakin on Anssin mukaan enemmän kuin riittävä. Anssin keikkakitarat sujahtavat 508 PSE:n sisään todella sukkelasti.

 

Tiesitkö: KITT-termi juontaa juurensa sanoista ”Knight Industries Two Thousand”. PSE puolestaan muodostuu sanoista ”Peugeot Sports Engineering”.