SKIP TO CONTENT

E-EXPERT - KULJETUSLIIKKEEN VALTTIKORTTINA

SÄHKÖPAKETTIAUTO PEUGEOT E-EXPERT

KULJETUSLIIKKEEN VALTTIKORTTINA

Ekologisia kuljetuksia tarjoavan A2B:n kalusto sai viime syksynä odotetun lisän, kun se kasvoi vastikään markkinoille tulleella Peugeot e-Expertillä. Monipuolisuudella, käytännöllisyydellä ja erinomaisella ajettavuudella ihastuttanut Peugeot e-Expert on jo lyhyessä ajassa noussut kuljettajien suosikiksi. Eikä ihme – saihan e-Expert alkuvuodesta kansainvälisesti arvostetun ja himoitun Vuoden Pakettiauto 2021 -tittelin (International Van of the Year 2021). Kansainväliseltä tuomaristolta tuli kiitosta muun muassa erinomaisesta 330 kilometrin toimintamatkasta, ohjaamon mukavuudesta ja lastauskapasiteetista.

Voimakkaassa kasvussa olevan A2B:n taival täysin ekologiseksi kuljetuspalveluksi alkoi vuonna 2010. Ykköstavoitteeksi kirjattiin tuolloin monipuolisia palveluja tarjoavan, päästöttömän kuljetuspalvelun tarjoaminen. Reilu kymmenen vuotta myöhemmin yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Tero Kakko voi katsoa taaksepäin hymyillen.

 

”Meidän tämänhetkisellä, ympäristön huomioivalla 50 auton kalustolla säästämme joka vuosi noin 400 000 kg hiilidioksidipäästöjä. Käytämme uusiutuvia energialähteitä, joiden tuotanto on vastuullista. Sähköautomme kulkevat tuulivoimalla tuotetulla sähköllä ja biokaasuautomme kotimaisella, jätteistä tehdyllä biokaasulla.”

Helsingin Metsälässä terminaaliaan pitävä A2B sai ensimmäisen täyssähköisen Peugeot e-Expertin syksyllä ja seuraava on tulossa lähiviikkojen aikana. Yrityksen ykköskriteeri auton valinnassa on ekologisuus – onhan missiona olla juuri se kuljetusyritys, joka tarjoaa aidosti ekologisia ja ilmastoystävällisiä logistiikkapalveluita asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin, asiakasyrityksen hiilijalanjälkeä kasvattamatta.

Metsälän terminaalilla on latausasemat, jotka takaavat sen, että tien päälle lähdetään aina täydellä akulla ja lämpimällä autolla. ”Omasta latauspisteestä ladattuna ja nykyisillä sähkön hinnoilla ajaminen on ollut todella edullista”, Kakko kiittelee. Hyvän suunnittelun ja huolellisen reittioptimoinnin ansiosta kuljetukset toimitetaan perille tehokkaasti ja nopeasti.

Yrityksen kuljettajat ovat jo antaneet innokkaasti palautetta e-Expertistä. ”Se on juuri passeli meidän käyttöömme ja erittäin hyvä ajettava. Lisäksi se on laadukkaan oloinen ja myös ulkoisesti varsin näyttävä kokonaisuus”, Kakko kiittelee ja kertoo, että e-Expert on tilavuudeltaan erinomainen heidän tarpeisiinsa.

Kakko uskoo, että sähköautoja tulee yrityksen kalustoon jatkossa lisää. ”Sähköautot ovat ehdottomasti iso osa tulevaisuuttamme ja tulemme varmasti tilaamaan niitä lisää nyt kun toimintamatkat ovat kasvaneet jo yli 300 kilometriin. Niiden ehdottomiin valttikortteihin kuuluu lisäksi muun muassa hiljaisuus, joka on erittäin arvostettava ominaisuus, kun liikumme kaupunkien keskustoissa iltamyöhään tai aamuvarhaisella.”

Lisätietoja: www.a2b.fi