SKIP TO CONTENT
E-5008

 

 

 

 

UUSI PEUGEOT E-5008

ASKELEEN EDELLÄ OLEVA ISO SUV

20. maaliskuuta 2024

 

24. helmikuuta 2023

 

Uusi Peugeot E-5008 on markkinoiden ainoa täyssähköinen seitsemänpaikkainen C-SUV, joka tarjoaa jopa 660 kilometrin sähköisen toimintamatkan. Uutuus perustuu STLA Medium perusrakenteeseen ja on valmistettu Euroopassa (Ranska). E-5008 on tarkoitettu isoa ja näyttävästi erottuvaa SUV-mallia etsiville, jotka haluavat nykyaikaisen ja modernin matkustamon sekä energiatehokkaan täyssähköisen voimalinjan.

 

 

 

 

 

 

  • Aito arjen sankari: ainoa täyssähköinen seitsemänpaikkainen SUV luokassaan
  • Yli 700 litraa tavaratilaa (3. rivi kaadettuna) ja paljon käytännöllisiä tilaratkaisuja
  • Tyylikäs i-Cockpit, jossa näyttävä 21-tuumainen panoraamanäyttö
  • Nelivetoinen täyssähköversio saatavilla myöhemmin
  • Ylivertainen 660 kilometrin mittainen WLTP-toimintamatka Long Range -mallissa
  • Uuden Peugeot E-5008:n ennakkohinnat julkaistaan kesällä 2024 ja autot saapuvat Suomeen loppuvuoden aikana.

 

 

Uusi E-5008 on ainoa malli SUV-segmentissään, joka tarjoaa täyssähköisen voimalinjan yhdistettynä seitsemänpaikkaiseen ja erittäin tilavaan sekä viimeisteltyyn matkustamoon.

 

Uusi Peugeot E-5008 osoittaa STLA Medium -perusrakenteen monipuolisuuden. Kyseessä on ensimmäinen malli, joka käyttää rakenteen pidennettyä versiota. Jopa 2,90 metrin mittainen akseliväli mahdollistaa erittäin avarat sisätilat, ja auton kokonaispituus on 4,79 metriä.

 

Innovatiivinen STLA Medium -perusrakenne on suunniteltu tarjoamaan luokkansa parhaat ominaisuudet kaikissa tärkeimmissä kategorioissa: jopa 660 km toimintamatka (WLTP), ajomukavuus, suorituskyky, energiatehokkuus ja liitettävyyspalvelut (reittisuunnittelu, älykäs lataus, V2L, OTA-päivitykset).

 

 

 

 

 

 

Uusi Peugeot E-5008 on eurooppalainen sähköauto: se valmistetaan Sochaux’n tehtailla Ranskassa ja mallissa käytetään eurooppalaisia ACC-akkuja, jotka nekin tuotetaan Ranskassa (Douvrin).

 

Uuden Peugeot E-5008:n ennakkomyynti aloitetaan kesällä 2024. Varustetasoja on tarjolla kaksi: Allure ja GT. Täyssähkövoimalinjasta on tarjolla kolme versiota: 210 hv, 230 hv Long Range ja 320 hv Dual Motor -neliveto. Lisäksi myöhemmin tarjolle tulevat Hybrid- (136 hv) ja lataushybridiversiot (195 hv).

 

VOIMAKAS JA HIENOSTUNUT MUOTOILU

 
 

Uudessa Peugeot E-5008:ssa on aerodynaaminen siluetti ja hienostunut matkustamo. Mallissa on verrattain korkea vyötärölinja ja korostuneet pyöränkaaret, jotka luovat voimakkaan ilmeen.

 

Uutuus on 4,79 metriä pitkä, 1,89 metriä leveä ja 1,69 metriä korkea. Näyttävyyttä lisäävät vakiovarusteiset 19-tuumaiset vanteet.

 

Sisällä autossa välittömän vaikutuksen luo 21-tuumaisella panoraamanäytöllä varustettu uusi i-Cockpit-ohjaamo. Tyylikäs näyttökokonaisuus kelluu kuljettajan näkökentässä ja sen takana sijaitsee tyylikäs tunnelmavalaistus. Näyttö on kaareva, jolloin sen reunoihin on helppo yltää kuljettajan paikalta.

ERINOMAISET TILAT SEITSEMÄLLE

 

Pitkän akselivälinsä ansiosta uusi E-5008 tarjoaa hämmästyttävät takajalkatilat toisen istuinrivin matkustajille. Malli asettaa myös uuden mittatikun kolmannen istuinrivin mukavuudelle C-SUV-segmentissä.

 

Toinen istuinrivin on varustettu mukavilla istuimilla, jotka ovat liikuteltavissa pituussuunnassa 60/40-osassa ja selkänojat ovat kaadettavissa 40/20/40-osassa. Istuimet tarjoavat täydellisen yhdistelmän mukavuutta ja liikuteltavuutta. Kolmannen penkkirivin ollessa taitettuna, voidaan tavaratilan kokoa muuttaa liikuttamalla keskimmäistä riviä, säilyttäen silti 5-paikkaisen ohjaamon.

 

Toisen rivin istuimien selkänojien kaltevuus on säädettävissä viiteen eri tasoon. Erityistä huomiota on kiinnitetty toisen istuinrivin istuimien korkealuokkaiseen viimeistelyyn.

 

 

 
Pääsy kolmannen rivin istuimille on näppärää uuden Easy Access -järjestelmän ansiosta. Tämä mahdollistaa toisen istuinrivin istuimien kääntämisen ja liu’uttamisen yhtä aikaa, mikä helpottaa todella paljon pääsyä taaimmaiselle istuinriville. Istuimien liikutteleminen on helppoa istuimien selkänojan yläosassa sijaitsevan vivun avulla. Takaovet ovat kookkaat ja aukeavat reilusti, jolloin kolmannelle istuinriville kaiken kokoiset mahtuvat helposti.
 

E-5008-malliin mahtuu jopa seitsemän matkustajaa. Kolmas istuinrivi tarjoaa kaksi erillistä selkänojaa, jotka ovat varustettu säädettävillä pääntuilla. Nämä istuimet ovat mukavat istua, ja ne ovat mitoitettu myös aikuisille.

 

Uusi E-5008 muuntautuu kaikenlaisiin tarpeisiin. Se tarjoaa istuinpaikat jopa seitsemälle sekä hämmästyttävän suuren tavaratilan.

 

Kookas ja erittäin monipuolinen tavaratila

Uusi E-5008 tarjoaa jopa 748 litraa tavaratilaa kolmas istuinrivi alhaalla ja 259 litraa tavaratilaa, kun jokainen istuin on käytössä. Kaikki istuimet kaadettuna tilaa on hulppeat 1 815 litraa.

 

Matkustamon hämmästyttävä muunneltavuus erottaa uuden E-5008:n sen kilpailijoista. Muunneltavuus on poikkeuksellisella tasolla ja erilaisia istuinkonfiguraatioita on lukuisia. Kun E-5008:n kaikki istuimet ovat alhaalla, tarjolla on valtava tasainen tavaratila jopa 2 metrin pituisena.

 

Kaikki seitsemän istuinta käytössä uuden E-5008:n tavaratilan pituus on vieläkin 42 cm. Kyseessä on luokkansa ainut auto, joka tarjoaa näin paljon tilaa tavaroille, kun kolmas istuinrivi on käytössä.

Kolmannen istuinrivin takana olevan välipohjan voi nostaa pystyyn istuinten taakse, jolloin lisätilaa vapautuu pohjan alle lisämatkatavaroille.

 

Tavaratilan näkösuojalle on tarjolla säilytyspaikka tavaratilan pohjan alla. Suoja toimii niin kahden kuin kolmen rivin konfiguraatiossa. Jotta tavaran lastaaminen tilaan olisi helppoa, E-5008-malliin on tarjolla sähköinen takaluukku.

 

Iso panoraamalasikatto tuo sisätiloihin paljon valoa. Lasikaton etuosa on avattavissa, mikä ei ole yleistä sähköautojen luokassa. Matkustamo on valoisa myös kolmannella istuinrivillä, joka nauttii isosta ikkunapinta-alasta.

 

Toisen ja kolmannen istuinrivin matkustajille on tarjolla erityistä mukavuutta. Runsaiden tilojen lisäksi toisen rivin istuimet ovat liukuvat ja kaadettavat. Keskikonsolin takaosassa sijaitseva ohjauspaneeli mahdollistaa toisen istuinrivin matkustajien ohjata lämpötilaa ja tuuletusta sekä kytkeä takaistuinten lämmityksen (lisävaruste). Tarjolla on myös kaksi USB-C-pistoketta sekä 12 V -pistoke.

 

Kolmannen istuinrivin matkustajille on tarjolla mukitelineet, lukuvalot ja kyynärnojat. Saatavilla on myös 12 Voltin pistoke.

 

ENERGIATEHOKKAAT VOIMALINJAT

Uusi E-5008 tarjoaa kattavan valikoiman sähköisiä ja sähköistettyjä voimalinjoja, jotka ovat erittäin energiatehokkaita ja antavat asiakkaalle mahdollisuuden valita itselle sopivimman vaihtoehdon.

 

Uusi E-5008 on suunniteltu alusta alkaen täyssähköiseksi malliksi. Siihen on tarjolla kaksi toimintamatkaversiota: 500 km ja 660 km (odottaa WLTP-hyväksyntää). Lisäksi tarjolle tulee myöhemmin Dual Motor -neliveto.

 

  • Laaja valikoima sähköistettyjä voimalinjoja

 

5008 Hybrid 136 e-DCS-6 käyttää Peugeotin 48 voltin järjestelmää. Se koostuu uuden sukupolven 136-hevosvoimaisesta bensiinimoottorista ja automaattivaihteistosta, joka pitää sisällään myös sähkömoottorin. Järjestelmän avulla polttoainetta on mahdollista säästää jopa 15 % tavalliseen bensiiniversioon verrattuna (5,8 l/100 km). Kaupungissa 5008 Hybrid 136 e-DCS6 voi liikkua jopa 50 % ajasta pelkällä sähköllä.

 

Uusi 5008 laajentaa voimalinjavalikoimaansa uuteen Plug-In Hybrid (195 e-DCS-7) -lataushybridivoimalinjaan. Siinä yhdistyvät 92 kW sähkömoottori ja 150 hv polttomoottori. Uusi korkeajänniteakku mahdollistaa jopa 80 km toimintamatkan pelkällä sähköllä (odottaa WLTP-hyväksyntää). Malli on myös varustettu 60 litran polttoainetankilla, jolloin kokonaistoimintasäde kasvaa ennätyskorkeaksi.

 

  • Aidosti eurooppalainen

 

Kestävän kehityksen mukaisesti Peugeot suunnittelee ja valmistaa uuden E-5008:n Ranskassa. Myös E-5008:n sähkömoottori on valmistettu Ranskassa Stellantis-Nidec-yhteenliittymän toimesta.

 

Uudessa E-5008:ssa on ACC-akkukonsortion valmistamat akut, jotka tulevat myös Ranskasta. ACC on Stellantiksen, Mercedeksen ja Saftin yhteenliittymä, jonka toimintaan kuuluu korkeajänniteakkujen valmistus ja suunnittelu. E-5008 käyttää myös muiden alihankkijoiden akustoja.