SKIP TO CONTENT
E-TRAVELLER SÄHKÖISTÄÄ LENTOASEMAN TAKSIPALVELUT

Ympäristövastuullisesti tuotettu Menevä Airport -sähkötaksipalvelu palvelee matkailijoita Helsinki-Vantaan uudistuneella lentoasemalla täyssähköisellä taksilaivueella. Yhtiön kuljetuskokonaisuuteen kuuluu muun muassa 29 uutta asiakaskuljetuksiin suunniteltua Peugeot e-Traveller -täyssähköbussia, joka on sähköllä toimiva versio suosiotaan viime vuodet kasvattaneesta Peugeot Traveller -pikkubussista.
 

Täyssähköinen e-Traveller pikkubussi kuljettaa 5–8 matkustajaa 75 kWh:n akun voimalla. Akun kapasiteetti on suunniteltu optimaaliseksi esimerkiksi pääkaupunkiseudun lähiympäristöön tapahtuvaan liikennöintiin. Akkuun kertyy lisää virtaa ajon aikana jarrutusenergian talteenotolla, mutta pääasiassa se latautuu täyteen joko ajovuorojen välissä tai esimerkiksi lounastauon aikana pikalatauksella.

 

Peugeot e-Travellerin akusto on sijoitettu auton lattiapinnan alapuolelle siten, että malli säilyttää täyden kapasiteetin matkustamo- ja tavaratiloissa. e-Traveller soveltuu myös erilaisiin muunnoksiin, kuten invalidikuljetuksiin.

Menevä-taksi otti viime vuonna rohkean askeleen eteenpäin investoimalla kestävämpään tulevaisuuteen ja näyttämällä suuntaa koko taksialalla. Yhtiö voitti Finavian toteuttamassa kilpailutuksessa Helsinki-Vantaa lentoasemalla yhden taksikaistan.

 

- Tarjouksessamme Peugeotin maahantuojalla Auto-Bon Oy:llä oli merkittävä rooli. Hankintapäätös ratkesi viime kesänä ja vuoden vaihtuessa sähköautojen tuli olla rivissä. Toimitusaikataulu oli tiukka, mutta pystyimme luottamaan, että sovitut asiat toteutuivat aikataulun puitteissa.

 

- Auto-Bon Oy ja Peugeot pystyivät tarjoamaan lentoasemalta liikennöitävään taksiautokäyttöön erinomaiset tilataksiratkaisut. Saimme Peugeot e-Traveller autot haluamallamme ensiluokkaisella varustetasolla, ja ajallaan. Peugeotin tilaratkaisu kiskoilla liukuvine istuimineen lisää auton muunneltavuutta ja se on osoittautunut lentoasemakuljetuksissa todella hyväksi ominaisuudeksi, Menevä-taksin myynti- ja markkinointijohtaja Arto Peisa painottaa.

 

Menevän täyssähkötaksin käyttövoimana toimii kotimainen uusiutuvalla energialla tuotettu tuulisähkö, jota yhtiön sähköautoihin ladataan omalta pikalatausasemalta noin kilometri Helsinki-Vantaa lentoasemalta. Latausasemalla on käytössä kahdeksan 150 kWh pikalatausasemaa ja kymmenen 22 kWh keskinopeaa latausasemaa.

 

- Oman aseman rakentaminen oli iso investointi, mutta pikalatausmahdollisuuden hyödyntäminen oli liiketoimintamme sujuvuuden kannalta todella tärkeä asia. Olemme pärjänneet Rovaniemellä usean vuoden täyssähköautolla taksikäytössä, ja se oli rohkaiseva tekijä. Normaalisti automme pyörivät kentältä Kehä III:n sisäpuolelle, mutta jo ensimmäisen talven aikana yhtiömme täyssähkö-Peugeoteilla on toteutettu Vantaalta matkoja muun muassa Raumalle ja Turkuun.

Peisa muistuttaa, että valitsemalla Menevän sähkötaksin, hiilidioksidipäästöjä vähennetään 12 miljoonan ajokilometrin edestä vuodessa. Tästä yhtiön Peugeotien osuus on 4,5 miljoonaa kilometriä. Vaikutus on koko Suomen taksialan mittakaavassa vielä pieni, mutta jokaisella valinnalla on merkitystä.

 

- Maksimoimme ympäristöhyödyn ajattamalla taksejamme kahdessa vuorossa. Toteutimme joulukuussa onnistuneen kuljettajarekrytointikampanjan, joka toi meille noin 800 sähköautotaksikuljettajahakemusta. Löysimme joukkoomme useita alan ulkopuolelta tulleita uusia osaajia ja hyvin asiakkaitamme palvelevia kuljettajia autoihimme.

 

- Uskoimme sähkökalustolla olevan positiivinen vaikutus myös asiakkaiden matkustusmukavuuteen ja tyytyväisyyteen, ja olimme oikeassa. Hyvän asiakaspalvelun lisäksi tarjoamme hyvän mielen vastuullisen valinnan myötä, ja olemme saaneet tästä positiivista asiakaspalautetta.
 

Menevä Airportin -sähkötaksipalvelun tavoittaa Helsinki-Vantaa lentoasemalta terminaalien T1 ja T2 kolmannelta taksikaistalta. Yhtiö palvelee myös lentoasemalle suuntautuvissa matkoissa.