SKIP TO CONTENT
PEUGEOT TEHNYT JO HURJAN SÄHKÖISTYMISLOIKAN SUOMESSA

 

 

Peugeot tehnyt jo hurjan sähköistymisloikan Suomessa

Peugeotin vuoden 2022 asiakastilauksista Suomessa jo lähes 80 prosenttia on ladattavia autoja. 

 

Peugeotin vuosi 2022 on ollut Suomessa menestyksekäs, vaikka globaali tilanne on haastava ollutkin. Peugeotin asiakastilauksista Suomessa jo lähes 80 prosenttia on ladattavia autoja, mikä on selvästi edellä autotuojien ennustetta koko alalle vuodelle 2022. Sähköisen siirtymän voimakkuus on ollut todella nopeaa. Ilmiö ei välttämättä vielä heti heijastu autojen ensirekisteröinneissä, sillä koko alalla on isoja toimitusrajoituksia, etenkin täyssähköautoissa.

 

Peugeotin voimakas työ etenkin ladattavien autojen eteen on tuonut konkreettista tulosta. Peugeotin henkilöautomallistossa ladattava versio on saatavilla seuraavista malleista: 208, 2008, 308, 3008 ja 508 ja Rifter. Elokuun lopulla koko vuoden 2022 Peugeotin tilauskannan autoista peräti 77 prosenttia on sähköistettyjä autoja. Polttomoottorilla kulkevia henkilöautoja on siis vain 23 prosenttia Peugeotin tilauskannasta. Ladattavista autoista yli puolet on myös täyssähköisiä.

 

 

”Olemme todella ylpeitä Peugeotin saavutuksista vuonna 2022. Peugeotin tilauskanta on ennätyskorkealla, mikä tietysti on kova suoritus. Olemme selvästi edellä ennusteita henkilöautojen sähköistymisessä. Autoala on ennustanut, että henkilöautojen ensirekisteröinneistä vuonna 2030 noin 75 prosenttia olisi ladattavia autoja. Tilauskantamme jo nyt vuonna 2022 on tätä lukua edellä" kertoo Peugeotia maahantuovan Auto-Bonin toimitusjohtaja Markus Vuolle.

Lisää sähköistettyjä malleja: 

uusi Peugeot 408 kärkenä

Peugeotin sähköistyminen on erinomaisessa vauhdissa ja kiihtyy entisestään uuden 408:n myötä. 408 vahvistaa Peugeotin jo ennestään vahvaa lataushybriditarjontaa, jonka erinomaisina peruspilareina ovat olleet tuore 308 sekä täyssähköiset hyötyajoneuvot. Täyssähköisten e-Rifterin ja e-Partnerin toimitukset ovat myös juuri alkaneet.

PEUGEOTIN SÄHKÖAUTOJEN  AKUT KOOTAAN HUOLELLA

Vuoteen 2025 mennessä Peugeotin malliston jokaisesta mallista on tarjolla sähköistetty versio. Tavoitteeseen pääsemiseksi akkutuotannon pitää kasvaa huomattavasti nykyisestä. Peugeot arvioi, että se voi valmistaa 10 000 akkua kuukaudessa henkilöautomallistoonsa ja 7 000 akkua hyötyajoneuvoihin.

 

50 kWh akkupaketin kasaus tapahtuu vain 60 minuutissa ja isomman 75 kWh akun 90 minuutissa. Jokaiselle akulle suoritetaan kattavat testit. Tämän vuoksi jokaiselle akulle myönnetään 8 vuoden / 160 000 kilometrin akkutakuu. Rajana on 70 % akkukapasiteetti.