SKIP TO CONTENT
Peugeot 408 testiajossa
PETOMAINEN MUOTOILU IHASTUTTI
PEUGEOT 408 TESTIAJOSSA SUSANNA LAINEEN JA SAMI KUROSEN ARJESSA

PEUGEOT 408 TESTIAJOSSA SUSANNA LAINEEN JA SAMI KUROSEN ARJESSA

PETOMAINEN MUOTOILU IHASTUTTI

 

Koko kansan tutut kasvot Sami Kuronen ja Susanna Laine saivat keväällä 2023 testiajoon uuden tilavan ja näyttävän Peugeot 408 -mallin. Uuden ajan Fastback -tyyppisen, petomaisen profiilin omaava Peugeot 408 on nyt saatavilla myös Suomessa. Mutta mitä ajatuksia juontajakaksikolla heräsi testijakson jälkeen? Annetaan Susannan ja Samin itse kertoa kokemuksistaan!

 

SUSANNE LAINE JA PEUGEOT 408

Susannalle kosketus Peugeotiin oli ensimmäinen. Autojutuilla kyllästetylle Susannalle on karttunut autotietämystä autokauppias-isän ja -veljen kautta vuosien varrella. Katseenkääntäjäksi ja -vangitsijaksi mediassa hehkutetun Peugeot 408:n testiajo toi Susannan elämään hivenen luksusta.

 

Ajattelin aluksi, että jonkinlainen ihana ylevyys johtuu auton ulkoisesta olemuksesta. Mihin tahansa parkkeerasin, huomasin että auto nähtiin. Kunnes tajusin, ettei välttämättä tuo tunne tulekaan ainoastaan auton upeasta muotoilusta ja ulkonäöstä vaan se oli niin upea ajettava. I-cockpit -ohjaamo on loistava. Penkki on niin hyvä istuttava, että tuntuu että matkaa voisi jatkaa ikuisuuden. Ohjauspyörä on jotenkin jämäkkä ja siksi oli jotenkin hyvä ja turvallinen ajaa. Näyttö on iso ja selkeä ja lisäksi se on suomenkielinen, siihen oli helppo oppia nopeasti. Ajomukavuus ja turvallisuus on tässä Peugeot 408:ssa jotenkin seuraavalla levelillä!” 

SAMI KURONEN JA PEUGEOT 408

Samille taas Peugeot oli tuttuakin tutumpi automerkki. Ensirakkaus Peugeotin kanssa alkoi Samin täytettyä 18 vuotta, kilometrejä taitettiin heti hopeanharmaalla Peugeot 309:llä. Vuosien varrella ajopeliä tuli vaihdettua useaankin otteeseen merkin säilyessä pitkään Peugeotina, mutta nyt tauon jälkeen Sami hyppäsi jälleen tutun ratin taakse.

 

“Oli kivaa hypätä taas tutun merkin kyytiin. Vaikka Peugeot 408 on uudistunut paljon, oli ajotuntuma ja fiilis pysynyt tutun turvallisena. Olen aina tykännyt Peugeotin linjakkaasta ulkonäöstä ja nyt uusi entistä petomaisempi muoto ja tyylikäs väri käänsivät katseita kaikkialla minne ikinä menikin. Yksi erikoismaininnan arvoinen asia oli hierovat penkit. Varsinkin pidemmällä matkalla jäi miettimään miksei tää voisi olla vakiovarusteena kaikissa autoissa. Sisätilat ja varsinkin takapenkkien runsas jalkatila olivat iso plussa.