SKIP TO CONTENT
KESTÄVÄ KEHITYS

Kestävä kehitys

KESTÄVÄ KEHITYS

SUUNNITTELU

 

ELINKAARIAJATTELU
Peugeot ottaa automalliensa ympäristövaikutukset huomioon suunnittelussa koko elinkaaren päätökseen saakka. Ympäristöstandardien noudattamisen lisäksi Peugeot on sitoutunut kehittämään tuotantoaan ja tuotteidensa elinkaaren eokologisuutta entistäkin ympäristöystävällisemmäksi.KULUTUKSEN JA PÄÄSTÖJEN VÄHENTÄMISEN TEKNOLOGIAT
Peugeot kehittää jatkuvasti polttomoottoristen malliensa päästöjen alentamiseksi. Uudet täyssähköiset ja lataushybridi -mallit osaltaan edistävät vähäpäästöisyyden päämääriämme entisestään.


VIHREITÄ MATERIAALEJA
Stellantis Auto SAS on asettanut tavoitteekseen olla johtava autonvalmistaja ekologisten materiaalien hyödyntämisessä, vähintään 30% keskimäärin per valmistettu auto. Ekologiset materiaalit valitaan tinkimättä laadusta tai turvallisuudesta.


 

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN SUUNNITTELU

Suunniteltu kestävästi

Osana tuotesuunnitteluaan, Peugeotin kierrätysstrategiaa nojaa kahteen pääperiaatteeseen

  • Kestävän kehityksen ohjaama tuotesuunnittelu
  • Tuotannon kierrätyksen optimointi
     

Peugeot käyttää tuotannossaan kierrätettyjä materiaaleja ja on sitoutunut lisäämään näiden määrää. Olemme asettaneet tavoitteekseemme saavuttaa 30% osuuden kierrätettyjä materiaaleja per valmistettu auto. 

 

Kierrätetyt materiaalit on huolella valittu ja testattu samoilla kriteereillä kuin muutkin materiaalit. Ympäristöystävällisyys ei vaikuta turvallisuuteen. Esimerkkinä kierrätettyjen materiaaliemme laadusta kertonee se, että niitä ei ole käytetty vain katseelta piilotetuissa.

VALMISTUS

ISO 14001 SERTIFIKAATTI

Peugeotin kaikki tuotantolaitokset omaavat ISO 14001 sertifikaatin. Sertifikaatti on merkki siitä, että tuotantolaitokset valvovat ja toteuttavat tuotantoaan ympäristövaatimukset huomioiden. 

YMPÄRISTÖN KESTÄVÄ HALLINTA

AJONEUVOJEN KIERRÄTYS

Peugeotilla on pitkäaikaiset kumppanuudet ajoneuvojen kierrätykseen erikoistuneiden yritysten kanssa, joilla on asianmukaiset luvat kerätä ja käsitellä hävitettäväksi tarkoitettuja ajoneuvoja ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavalla tavalla. Tavoite: saavuttaa 95 % talteenotto kierrättämällä osia ja materiaaleja vähintään 85 %.

 

Löydät luettelon kierrätyspisteistä verkkosivuilta autokierratys.fi