SKIP TO CONTENT
AKKUPALVELU

AKKUPALVELU

Peugeot akkupalvelut

AKKUPALVELU

Auton akku heikkenee ajan kuluessa varauskyvyltään. Säännölliset lyhyet ajomatkat, kylmäkäynnistykset tai pitkät jaksot jolloin autolla ei ajeta - kaikki vaikuttavat nopeuttavasti akun heikentymiseen.

Valtuutettu Peugeot -merkkihuolto voi testata akkusi ja suositella vaihtoa mikäli se ilmenee tarpeelliseksi.

PEUGEOT NEUVOO
  • Vältä tarpeettomasti sähköä kuluttavien laitteiden käyttöä, kun moottori ei ole käynnissä.
  • Varmista, että akun pinta on aina puhdas ja kuiva. Säännöllisellä käytöllä sekä huolto-ohjeita noudattamalla akkusi voi kestää jopa neljä tai viisi vuotta.
  • Peugeot-asiantuntijasi tarkistaa säännöllisesti koko latauspiirin joka auttaa välttämään toimintahäiriöitä. Varsinkin talven alussa pyydä Peugeot-asiantuntijaa tarkistamaan akun kunto testerillä. Voit myös valita akun vaihdon ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä ja välttääksesi rikkoutumisesta aiheutuvat haitat.

MIKSI AKKU KULUU?

Akku heikkenee luonnollisesti vanhetessaan sekä sen käyttöasteesta riippuen. Lisäksi korkea purkausnopeus, viat sähköpiirissä tai äärimmäiset lämpötilat voivat myös aiheuttaa ennenaikaisen vaurioitumisen.

 

PURKAANTUNUT AKKU
Sähköä kuluttavien laitteiden käyttö moottorin ollessa sammutettuna (ajovalot, radio, ilmastointi jne.) johtaa syväpurkaukseen.
VIOITTUNUT LATURI
Laturi, joka ei tuota tarpeeksi sähköenergiaa ei lataa akkua kunnolla. Toisaalta liian paljon sähköenergiaa tuottava laturi ylilataa akun ja kuluttaa sen ennenaikaisesti loppuun. Myös huonot liitännät voivat johtaa vuotovirtaan, mikä nopeuttaa akun purkautumista.
ÄÄRIMMÄISET LÄMPÖTILAT
Äärimmäiset lämpötilat vahingoittavat akun polttokennoja ja heikentävät elektrolyytin (veden ja hapon seos) johtavuutta. Akun kunto on tällöin heikentynyt ja heikkenee entisestään.