SKIP TO CONTENT
LATAUSHYBRIDI VAI TÄYSSÄHKÖ

LATAUSHYBRIDI VAI TÄYSSÄHKÖ?

Kun olet harkitsemassa sähköistä autoa (täyssähkö tai lataushybridi) suosittelemme kartoittamaan sekä päivittäisiä ajomatkoja että latausmahdollisuutta yhdessä Peugeot -jälleenmyyjän kanssa. Voit myös arvioida sekä sähkökantaman riittämää ajotilanteissa että latauksen nopeutta oheisilla laskureilla.

1. Päivittäinen ajomatka: tiesitkö että 2/3 autoilijasta ajaa päivittäin alle 50 km, jolloin sekä lataushybridi että täyssähkö ovat hyvinkin toimiva ratkaisu. Lataushybridien täyssähköä pienemmät akut edellyttävät päivittäistä lataamista, kun taas täyssähköllä latausta et välttämättä tarvitse päivittäin. Mikäli ajat päivittäin pitkiä matkoja, voi lataushybridi olla käyttöösi toimivin ratkaisu jolloin hyödynnät arjen lyhyemmissä matkoissa sähköautoilun etuja ja pidemmillä matkoilla taasen polttomoottorin etuja. Mikäli taas pitkät matkat ovat harvinaisia, on täyssähkön edut arjen ajoissa todennäköisesti suuremmat kuin satunnaisella pitkällä matkalla tapahtuva pysähdys pikalataukseen.

 

 

2. Pitkät ajomatkat: täyssähköisellä Peugeotilla pääset WLTP-mittaustavan mukaan jopa 360 km yhdellä latauksella ja pikalatauksessa (100 kW) saat jopa 80 % varaustason vain 30 minuutissa. Toimintamatkaan vaikuttaa kuitenkin vahvasti ajonopeus, kuormaus ja lämpötila. Kylmillä ilmoilla tulee varautua merkittäväänkin toimintamatkan alenemaan. Mikäli ajat usein erittäin pitkiä ajomatkoja, lataushybridi voi olla sinulle parempi vaihtoehto.

 

 

3. Lataaminen: paras ratkaisu lataukseen on kotilatausasema, jolloin varmistat että autosi on käytännössä aina ladattuna kun lähdet kotoa. Mikäli työpaikallasi on latausmahdollisuus, saat arjen ajoistasi parhaimman hyödyn erityisesti lataushybridin kanssa, joka edellyttää toistuvampaa latausta kuin täyssähköinen auto. Mikäli kotilatausasema ei ole sinulle mahdollinen, suosittelemme kartoittamaan julkisen pikalatauksen mahdollisuuksia alueilla, joilla päivittäin asioit.

Arvioi autosi latausaika