SKIP TO CONTENT
LEIJONAT PIMEÄSSÄ 
NÄIN PEUGEOTIT LOISTAVAT SUOMEN TALVESSA

LEIJONAT PIMEÄSSÄ – NÄIN PEUGEOTIT LOISTAVAT SUOMEN TALVESSA

Peugeotin autot valaisevat Suomen talven tehokkailla led-valoilla ja upealla valoilmeellä.

 

Suomen talvi on pimeä ja synkkä, mutta pimeys tuo mukanaan myös toisenlaista ja erittäin näyttävää valoa. Peugeotin nykyinen mallisto on tunnistettavissa helposti niiden upeasta ja erottuvasta led-valotunnuksesta. Sen tunnusmerkkinä on auton keulassa ajovaloista puskuriin asti ulottuva leijonan sapelihammasta muistuttava valokuvio. Se on erottuva ja erittäin tyylikäs. Peugeotin eri malleissa valokuviota toistetaan johdonmukaisesti, mutta jokaisessa autossa omalla tavallaan.

 

LED-VALOT MULLISTANEET AUTOJEN KEULAT

Valotunnukset ovat osa nykyajan autoja. Ne ovat erottautumistekijä kullekin autobrändille. Nykyaikaiset led-valot vievät vähän energiaa, ovat kompakteja, erittäin kirkkaita ja tarkasti rajattavissa. Ledejä voidaan sijoittaa erittäin tarkasti auton keulaan, jolloin voidaan muodostaa persoonallisia valotunnuksia, kuten Peugeotin upea sapelihammastunnus.

 

Toisaalta Led-valot eivät tarvitse samanlaista isoa valoumpiota kuin halogen-valoissa, jolloin myös ajovalot voidaan tehdä pienimmiksi. Aiempaa pienemmät ja terävämmin rajatut ajovalot ovat selkeä trendi viime vuosien automuotoilussa, Peugeotin upea 308 esimerkkinä.

PEUGEOTIN AJOVALOT TIETYSTI LEDINÄ

Upean valotunnuksen lisäksi myös ajovalojen tekniikka on siirtynyt ledeihin. Peugeotin henkilöautomallistossa hyötyajoneuvopohjaisia malleja lukuun ottamatta led-ajovalot ovat vakiona. Ledien valoheijastus voidaan rajata selkeästi tarkemmin kuin halogen-valoissa. Esimerkiksi liikennemerkit saadaan valaistua todella hyvin. Myös ledien valon väri on ihmissilmälle luontevaa.

 

Energiankulutus puhuttaa nykyään, ja ledit vähentävät virrankulutusta merkittävästi aiempiin halogeeneihin verrattuna. Led-ajovalot eivät nosta polttoaineen kulutusta nimeksikään, eivätkä heikennä sähköisten ajoneuvojen toimintamatkaa.

LEIJONATUNNUS MYÖS AUTON TAKANA

Peugeotin näyttävä valotunnus ei rajoitu vaan auton etuosaan. Peugeotit ovat selkeästi tunnistettavissa myös auton takana. 208-mallissa on selkeä leijonankynsitunnus, 308:ssa puolestaan tyylitellympi viisto versio samasta teemasta – joka tapauksessa Peugeotit erottuvat liikenteessä edukseen.

 

Liikenneturvallisuutta lisää myös se, että Peugeotin takavalot ovat päällä aina päiväajovalojen kanssa. Näin ollen hankalissa ajo-olosuhteissa Peugeotien takavalot eivät ole pimeänä koskaan.


308 TAKAVALOT

 

3008 TAKAVALOT

 

208 TAKAVALOT

ÄLYKKÄÄT MATRIISIVALOT

Led-valot ovat tuoneet mukanaan myös täysin uudenlaista valotekniikkaa – kymmeniin mukautuviin ledeihin perustuvat matriisivalot. Kaikki paljon pimeässä ajaneet tietävät, kuinka tarkkaavaisuutta vaativaa kaukovalojen käyttö on. Ne unohtuvat helposti päälle ja häikäisevät vastaantulijaa, toisaalta sellaisten olemassaolo voi kokonaan unohtua.

 

Matriisivalot vievät tämän murheen kokonaan pois. Ne pitävät pimeällä kaukovalot ikään kuin koko ajan päällä, mutta muuttavat ajokeilaa tilanteen mukaan. Jos vastaan tulee auto, sammuttaa auto kymmenistä ledeistä vain ne, jotka häikäisevät vastaantulijaa. Tien reunat pysyvät koko ajan täysin valaistuina, jolloin esimerkiksi mahdollinen tienposkessa oleva villieläin tai jalankulkija on mahdollista havaita vastaantulevan auton kohtaushetkelläkin. Katuvaloalueella kaukovalot ovat automaattisesti pois päältä.

PEUGEOT 208
PEUGEOT 3008
PEUGEOT 308