SKIP TO CONTENT
SÄHKÖAUTOMME

PEUGEOT SÄHKÖAUTOT

Peugeot on sähköistymisen etulinjassa. Täyssähköisten mallien valikoima kattaa kaikki autoilutarpeet kompaktista kaupunkiautosta, SUV-maasturiin, tila-autoon ja hyötyöajoneuvoihin. 

PEUGEOT 100 % sähköiset mallit yhdistävät näyttävän muotoilun ja huipputeknologian. 

PEUGEOT SÄHKÖAUTOJEN EDUT

Helppoa liikkuvuutta

Helpota autoiluasi:

 

 

 
100 % ajonautinto

Sähköisen ajamisen ajonautinto koostuu:

 

 
Säästöt

Peugeot-sähköautolla:

 

 • Huollot edullisempia kuin bensiini- tai dieselajoneuvoissa,
 • Mahdollisuus valtion sähköauton hankintatukeen 
 

ESIMERKKEJÄ SÄHKÖAUTOISTAMME

UUSI PEUGEOT e-208

Tutustu Peugeotin uuteen kaupunkiautoon. Näyttävällä ja modernilla linjoillaan e-208 mukautuu kaikkiin matkoihisi. Tutustu täysin uuteen 3D i-Cockpit® -ohjaamoon, joka tarjoaa sinulle uuden, mukaansatempaavan ajoelämyksen. 

 

 
LUE LISÄÄ
UUSI PEUGEOT e-2008

Tutustu uuteen sähköiseen e-2008 SUV-malliin ja sen vastustamattoman tyylikkääseen muotoiluun ja monipuolisiin ominaisuuksiin. Ihastu sen i-Cockpit® 3D -ohjaamon moderniin ilmeeseen ja helppokäyttöisyyteen. 

 

 
PEUGEOT e-TRAVELLER

Tutustu e-Tarvelleriin ja sen jopa 9 hengen kuljetuskapasiteettiin ja monipuoliseen muunneltavuuteen ja valtaviin tiloihin. 

 

 
LUE LISÄÄ

LATAUS KOTONA

Kotilatauksella tarkoitetaan sähköautosi lataamista kotona tai työpaikalla. 

 

 • Voit ladata sähköautosi tavallisesta pistorasiasta (1,8kW, 8A)
 • Tai voit valita Wall Box -kotilatauslaitteen minimoidaksesi latausajan. Lataa akkusi 100 %:iin jopa 5 tunnissa. 

 

ASIOINTILATAUS

Sähköautojen julkisten latauspisteiden verkosto kasvaa vauhdilla. Peugeot-sähköautoissa on Suomessa vakiona 3-vaiheinen 11 kW -ajoneuvolaturi, jolloin pystyt hyödyntämään julkisten latauspisteiden täyden lataustehon. Saavuttaaksesi vieläkin nopeamman latauksen, voit hyödyntää koko ajan laajenevaa pikalatausverkostoa, jolloin saat ladattua sähkäautosi akun 80 % tasoon jopa 30 minuutissa. 

toimintamatka

Sähköauton toimintamatka kertoo WLTP-testisyklin mukaisen ajomatkan, joka saadaan yhdellä ajoakun täyteen latauksella. Ne perustuvat keskivertoajoa jäljittelevään mittaukseen, eikä niillä voida kuvata tarkalleen auton tapaus- ja ajotapakohtaista kulutusta liikenteessä ajettaessa. Hinnastossa ja teknisissä tiedoissa ilmoitetut CO2-, toimintamatka- ja kulutuslukemat ovat autoyksilökohtaisia ja ne saattavat vaihdella.

 

Myös tehdaslisävarusteet saattavat vaikuttaa ajoneuvon CO2-päästöihin, toimintamatkaan tai polttoaineen kulutukseen. Kaupan kohteena olevan autoyksilön vaatimuksenmukaisuustodistuksessa on ilmoitettu CO2-arvo, polttoaineen kulutustiedot sekä sähköistetyissä voimalinjoissa toimintasäde sähköllä. Käytännön ajotilanteissa auton energian- tai polttoaineenkulutukseen sekä toimintamatkaan vaikuttavat muun muassa sähköajon osuus, lataaminen, kuljettajan ajotapa, ajonopeus, lämpötila, esilämmitys, keli- ja ajoolosuhteet, kuormaus sekä autolle tehdyt huollot. Tämän vuoksi kulutus ja toimintamatka voivat poiketa merkittävästikin ilmoitetuista arvoista. Mikäli autoa käytetään esimerkiksi korkeissa ajonopeuksissa perävaunun vetämiseen tai kylmissä talviolosuhteissa lyhyillä ajomatkoilla ilman esilämmitystä, sen kulutus voi olla moninkertainen ilmoitettuun verrattuna.Lataamattomuus voi myös lyhentää ajovoima-akun käyttöikää.

 

Sähkö- ja hybridiautot sisältävät uutta teknologiaa ja ominaisuuksia, joiden käyttöön ja toimintaan voi liittyä rajoituksia polttomoottoriautoon verrattuna. Näitä voivat aiheuttaa esimerkiksi suuri ajonopeus, peräkkäiset lataukset tai käyttö kuumissa tai kylmissä olosuhteissa. Rajoituksia käytetään esimerkiksi ajoneuvon tekniikan suojelemiseksi. Auton käyttöön ja säilytykseen liittyviä tietoja löydät automallikohtaisesta käyttöohjekirjasta. Sähkö- tai hybridiautossa energianlähteenä käytetyn ajovoima-akun kapasiteetti heikkenee luonnollisen kulumisen johdosta. Akun kapasiteettiin ja kestävyyteen vaikuttavat esimerkiksi ikääntyminen, ajokilometrit, käyttötapa sekä varausaste. Sähköisen voimalinjan tai sen yksittäisten komponenttien käyttöikä voi olla koko auton käyttöikää lyhyempi erityisesti kuormittavassa käytössä tai haastavissa käyttöolosuhteissa. Kuormittavaa käyttöä voivat olla esimerkiksi usein toistuva maksimisuorituskyvyn käyttäminen tai akun varausasteen pitäminen täynnä tai tyhjänä pitkiä aikoja. Haastavia käyttöolosuhteita voivat olla esimerkiksi erityisen kylmät tai lämpimät ajoolosuhteet. Toteutuva latausteho ja -aika voivat vaihdella ilmoitetusta ohjearvosta. 

 

 

Kuinka optimoin sähköautoni toimintamatkaa?

Ajaminen:

 

 • tehomittari kertoo reaaliaikaisesti sähkön kulutuksen.
 • MyPeugeot -mobiilisovelluksen maksuttomien lisäpalveluiden avulla voit ohjata ja ajastaa latausta
 • MyPeugeot -mobiilisovelluksen maksuttomien lisäpalveluiden avulla voit ohjata ja ajastaa autosi esilämmityksen ja -jäähdytyksen, jolloin akun energiaa ei tarvita auton lämitykseen ja jäähdytykseen 
 • voit hyödyntää ECO-ajotilaa ja tehokkaamman rekuperaation mahdollistavaa B-tilaa

 

Taloudellisen ajon vinkkejä:

 

 • Valitse B-tila: tehokkaampi jarrutusenergian talteenotto hidastumien ja jarrutuksen aikana
 • Valitse Eco-ajotila: Eco-tila säästää energiaa vähentämällä kohtuullisesti moottorin tehoa. Hyödyllinen erityisesti taajama-ajossa!
 • Esilämmitys ja -jäähdytys: esilämmitä tai -jäähdytä autosi sen ollessa latauksessa.

 

Miksi valita sähköauto? 

TALOUDELLISET EDUT

Sähköauto voi olla hankintavaiheessa hieman vastaavaa polttomoottorista autoa kallimpi. Autoilun kustannukset eivät kuitenkaan koostu pelkästä hankintahinnasta, vaan siihen vaikuttaa myös polttoaineen hinta ja huollot. Kun nämä seikat huomioidaan, sähköauton kokonaiskustannukset ovat usein polttomoottoriautoja edullisempia. 

 

Sähköautojen polttoainekustannukset ovat keskimäärin 40 % edullisempia kuin polttomoottoriautoissa. Myös sähköautojen määräaikaishuoltojen kustannukset ovat polttomoottoriautoja edullisempia.

MYPEUGEOT -MOBIILISOVELLUS

Hyödynnä ilmaisen suomenkielisen MyPeugeot -mobiilisovelluksen sähköautojen reaaliaikaiset lisäpalvelut:

 • Hallitse autosi latausta
 • Hallitse autosi esilämmitystä ja -jäähdytystä