Palvelut poikkeustilanteessa (COVID-19) Lue lisää

Uusi sähköinen e-Expert ja 10 myyttiä sähköautoilusta

expert

UUSI SÄHKÖINEN PEUGEOT E-EXPERT

JA 10 MYYTTIÄ SÄHKÖAUTOILUSTA

Sähköautoiluun liittyy paljon vahvoja uskomuksia ja olettamuksia. Vastikään arvostetun International Van of the Year 2021 -tittelin saanut sähköpakettiauto Peugeot e-Expert kumoaa ominaisuuksillaan monet sähköautoiluun liitetyt pinttyneet myytit esimerkiksi toimintasäteestä ja sähköauton soveltuvuudesta talvioloihin. Lue ja ylläty positiivisesti!

10 myyttiä sähköautoilusta

Väite: Sähköauton toimintasäde on olematon.

Uuden täyssähköisen Peugeot e-Expertin toimintasäde on 330 kilometriäi. Tilastokeskuksen mukaan pakettiautoilla ajetaan keskimäärin 60 kilometriä arkipäivässä, joten toimintasäde on monille autoilijoille täysin riittävä. Lisäksi e-Expertin voi ladata pikalatausasemalla tyhjästä 80 prosentin varaustasoon jopa 30 minuutissa.

10 myyttiä sähköautoilusta

Väite: Sähköautot eivät ole ajettavuudeltaan polttomoottorimallien tasolla.

Peugeot e-Expertissä akut on sijoitettu akselien tavaratilan pohjan alle, minkä ansiosta auton painopiste on matala. Tämä varmistaa vakaan ajettavuuden ja vähentää sivutuulen vaikutuksia. Lisäksi ajonautinnon varmistavat tasainen vääntö ja välitön kiihtyvyys. Maksimaalinen vääntö on sähköpakettiautossa käytettävissä heti liikkeelle lähdettäessä.

10 myyttiä sähköautoilusta

Väite: Sähköauton akut eivät kestä käyttöä.

Uuden Peugeot e-Expertin omistajan ei tarvitse murehtia moisesta. Akuilla on kahdeksan vuoden / 160 000 kilometrin takuu.

10 myyttiä sähköautoilusta

Väite: Sähköautojen latausverkosto on vielä riittämätön.

Suurin osa sähköautoilijoista lataa autoaan normaalisti joko kotilatauspisteessä tai työpaikalla. Julkiseen latausverkostoon kuuluu tällä hetkellä yli 4000 latausasemaa ja niiden määrä kasvaa koko ajan. Sähköpakettiauto Peugeot e-Expertin navigointijärjestelmä auttaa vapaan latauspisteen löytämisessä.

10 myyttiä sähköautoilusta

Väite: Sähköauton akkujen lataus kestää ikuisuuden.

Sähköisen e-Expertin akun voi ladata tyhjästä 80 prosentin varaustasoon nopeimmillaan puolessa tunnissa. Kaikki Suomeen tulevat Peugeot e-Expertit on varustettu 11 kW:n ajoneuvolaturilla, joka mahdollistaa nopean latauksen sekä julkisen pikalatauksen jopa 100 kW teholla.

10 myyttiä sähköautoilusta

Väite: Sähköauton akut vievät niin paljon tilaa, että kuljetettavat tavarat eivät mahdu mukaan.

Uuden e-Expertin akkupaketti on sijoitettu tavaratilan lattian alle, joten tavaratila on yhtä tilava kuin dieselmoottorilla varustetussa versiossa, suurimmillaan jopa 6,6 m3. Akkujen näppärän sijainnin ansiosta paino jakautuu optimaalisesti ja varmistaa hyvän ajettavuuden.

10 myyttiä sähköautoilusta

Väite: Sähköauton lataaminen on vaikeaa.

Sähköauton lataaminen ei todellakaan ole vaikeaa – auton mukana tulee tarvittavat latauskaapelit. Suuri osa asiakkaista hankkii kuitenkin Wall Box -latausaseman, joka nopeuttaa latausta. Kuljettaja voi aina seurata etänä MyPeugeot-sovelluksen kautta esimerkiksi akun lataustilaa ja latauksen edistymistä.

10 myyttiä sähköautoilusta

Väite: Sähköautolla ei saa vetää perävaunua.

Peugeot e-Expertillä saa vetää 1000 kilon jarrullista perävaunua ja 750 kilon jarrutonta perävaunua.

10 myyttiä sähköautoilusta

Väite: Sähköauto on talvella kylmä.

Uudessa Peugeot e-Expertissä on esilämmitystoiminto, jonka avulla talvellakin voi lähteä liikenteeseen lämpimällä autolla. Kesähelteillä ajomukavuuden voi varmistaa esijäähdyttämällä auton haluttuun lämpötilaan - tämä ei ole mahdollista perinteisissä diesel-pakettiautoissa. Esilämmityksen ja -jäähdytyksen voi ohjelmoida ja käynnistää myös etänä MyPeugeot-sovelluksen avulla.

10 myyttiä sähköautoilusta

Väite: Sähköauton toimintasäde putoaa talvella vähintään puoleen ilmoitetusta.

Uuden e-Expertin ajoakuilla on lämmitysjärjestelmä, jonka ansiosta ulkolämpötilan vaikutus toimintasäteeseen on hyvin pieni. Käytännössä auto kannattaa esilämmittää ennen liikkeelle lähtöä auton ollessa vielä kytkettynä latauspisteeseen – tällöin akkujen lämmittäminen ei vie ajon aikana virtaa.

Sähköautoiluun liittyy paljon pinttyneitä uskomuksia, jotka eivät kuitenkaan pidä paikkaansa. Täyssähköiset automallit ovat monilta ominaisuuksiltaan yhä lähempänä tai jopa identtisiä polttomoottorilla varustettuihin malleihin verrattuna. Sähköauto on oivallinen ja realistinen vaihtoehto monelle autoilijalle.