SKIP TO CONTENT
TALLIEN AARTEET

PEUGEOT TALLIEN AARTEET

PEUGEOT TALLIEN AARTEET

Tarinoita Peugeot autoista Suomessa omistajien itse kertomina. Tutustu mielenkiintoisiin tarinoihin klassisista Peugeot malleista. Toteutettu yhteistyössä Suomen Club Peugeotin kanssa.

Tarinoita Peugeot autoista Suomessa omistajien itse kertomina. Tutustu mielenkiintoisiin tarinoihin klassisista Peugeot malleista.

Toteutettu yhteistyössä Suomen Club Peugeotin kanssa.

UPEA PEUGEOT 404

Vuonna 1937 syntyneen Hannun ensimmäiset sanat olivat lastenhoitajan Raakelin muistikirjaan merkitsemät ”auto” ja ”ei”. Molempia sanoja, ja sittemmin käsitteitä, hän työsti ja käytti eri yhteyksissä vuosien varrella. On jopa luultavaa, että juuri nuo ensimmäiset sanat ”auto” ja ”ei” lievensivät Hannun eräiden toimien jälkiseurauksia. 50-luvun alussa perheeseen oltiin ostamassa ensimmäistä autoa.
POLIISI PEUGEOT 403

 

Ensimmäiset Peugeotit ostettiin vuonna -92 toisen harrastajan kanssa Nurmeksesta, saatiin jostain vihje ja sieltähän löytyi Peugeot 404 ja 403 joka oli varustettu kattoluukulla. No kaupat tehtiin ja myöhemmin kun autoja tutkittiin, niin autot olivat tosi ruostuneita, mutta 403 jäi kuitenkin itselle, jospa siitä olisi myöhemmin hyötyä.

PEUGEOT 202 BERLINE

 

Taisto Päivinen sai 1980-luvun alussa kuulla, että Hangossa oli eräässä varastossa jokin erikoisen mallinen auto. Hänellä oli tilaisuus mennä tutustumaan siihen – ja se olikin sitten ihastusta ensi silmäyksellä. Tuttu mies, jo edesmennyt Sixten Holm, joka toimi tuolloin Hangossa Shellin diilerinä, omisti tuon ajopelin, joka osoittautui olevan vm 1947 Peugeot 202 BH.

PEUGEOT 301 D COUPE

Huomasin Peugeotin myynti-ilmoituksen Blocketissa syksyllä 2011 ja se näytti minusta niin hyvältä, että otin saman tien yhteyttä myyjään. Hän oli jo saanut autosta tarjouksia muualtakin, mutta halusi jostain syystä myydä auton Suomeen. Sovimme kaupat ja lähdimme hakureissulle Tukholman esikaupunkialueelle Spångaan, Haaparannan kautta traileri pakettiauton perässä.
PEUGEOT 604 Heuliez

 

Ensimmäiset Peugeotit ostettiin vuonna -92 toisen harrastajan kanssa Nurmeksesta, saatiin jostain vihje ja sieltähän löytyi Peugeot 404 ja 403 joka oli varustettu kattoluukulla. No kaupat tehtiin ja myöhemmin kun autoja tutkittiin, niin autot olivat tosi ruostuneita, mutta 403 jäi kuitenkin itselle, jospa siitä olisi myöhemmin hyötyä.

PEUGEOT 205 1.9 GTI

 

Juhana Eskelän alkuperäiskuntoinen Peugeot 205 1.9 GTI kääntää katseita. Erikoisen sattuman takia auto loksautti myös muutaman leuan Lahden Classic Motorshowssa jokunen vuosi sitten. Jo yli 20 vuotta Eskelällä olleesta autosta tulee joka kesä useampi ostotarjous, mutta auto ei todellakaan ole kaupan. Sen sijaan edessä on museokilpien hankinta.

PEUGEOT 505 GTI V6

Peugeot 505:n ja Juha Istukaissaaren yhteinen tarina alkoi myynti-ilmoituksesta, joka jäi painamaan mieltä. Muutaman viikon ja pienten kommervenkkien kautta 505 päätyi miehen talliin. Auto oli hyvässä kunnossa, mutta valmistelunumero mietitytti – se ei sopinut papereissa olevaan valmistusvuoteen. Asia ratkesi Club Peugeot ry:n ja ranskalaiset L’Aventure Peugeot Citroen DS -järjestön yhteistyöllä ja auto sai syntymäpäiväkakkuunsa kaksi kynttilää lisää.
PEUGEOT 504 Cabriolet

 

Pekan vauhdikas historia 504 Cabrioletin kanssa on sisältänyt muun muassa tiikerihypyn, levyn ja lehden kanteen pääsemisen sekä seikkailuita Euroopassa.

PEUGEOT 203

 

Juhanin upeasti entisöimä Peugeot 203 vuosimallia 1956 on pitkäjänteisen työn tulos. Suomalaiseen maalaismaisemaan upeasti istuva vaaleansininen Peugeot 203 kaunokainen herättää huomion kaikkialla.

PEUGEOT 304


Metsänhoitaja Lauri Hytönen osti Peugeotin uutena Pohjois-Karjalan Autosta, Joensuusta 3.1.1977 ja se sai rekisterinumeron SBH-695. Myöhemmin ilmeni, että auto on valmistunut jo keväällä 1975.
L’ AVENTURE PEUGEOT 


Pierre Peugeot perusti L'Aventure Peugeotin vuonna 1982. Hän halusi perustaa järjestön, joka kokoaisi kahdensadan vuoden aikana taltioidun Peugeotin teollisen historian osa-alueet laajaksi kokonaisuudeksi, ja että se myös vaalisi Peugeotin perinteitä tulevaisuudessa. 
PEUGEOT 607


Pitkän linjan autofriikki Ilkka Langer koki havahtumisen noutaessaan ystävänsä ostaman ison Peugeotin Berliinistä. Silloin syttynyt kipinä jäi kytemään ja se roihahti liekkeihin, kun tarjolle tuli 240 000 km ajettu yksilö.
PEUGEOT 309


Oli helmikuun 21. päivä 2017. Autokuume oli koko talven ollut vain noususuuntainen ja kovasti teki mieli ostaa joku harrasteauto. Petteri mallioppilaana selaili nettiautoa oppitunnin aikana.
PEUGEOT 505 GRD


Esko Iivonen istui 1980-luvun puolivälissä isänsä juuri kotiin tuoman 505:n etupenkillä. Vaikuttava kokemus nuorella iällä jätti jälkeensä lähtemättömät muistot.
PEUGEOT 205 JUNIOR 


Vuoden 1990 Peugeot 205 Junior vei heti Kyöstin sydämen. Tässä tarinaa siitä, kuinka Kyösti löysi oman harraste-205:n.
PEUGEOT 309 GTI 16


Muuramelainen Jyrki Pohtola toteutti kymmenisen vuotta sitten pitkäaikaisen haaveensa omistaa Peugeot 309:n tehoversio. Ihastus oli syntynyt Maan Auto Oy:n mainonnan seurauksena jo vuonna 1987
PEUGEOT 504 COUPEVuonna 1972 Väinö vihdoin osti uuden 504 Coupen ja se on pysynyt perheen hallussa siitä lähtien. Se oli vasta toinen Suomeen tuotu yksilö.
PEUGEOT 406 COUPEKirjoituksen voisi lopettaa heti toteamukseen, 406 coupe v6 ei ole arkiauto, vaan se tekee arjesta juhlapäivän! Jokainen päivä autolla on sunnuntai!
PEUGEOT 403 Cabriolet
Ainoa Suomeen uutena vuonna 1958 tullut upea avoauto on ollut Markun omistuksessa jo vuodesta 1969.
Peugeot 404 Familiale
Jan-Peterin omistuksessa jo yli 20 vuotta ollut näyttävä perhefarmari on kokenut entisöinnin ja monta ikimuistoista seikkailua.
PEUGEOT 201 B
Sveitsissä asuvan Keijon 201 alkaa olla jo todellinen harvinaisuus liikenteessä ja kääntääkin ansaitusti päät missä liikkuukin.